La directora assistencial de la Fundació Salut Empordà Àngels Morales coordinarà la Comissió de Direccions Assistencials de Catalunya

2019-02-28 20:30

La directora assistencial de la Fundació Salut Empordà, Àngels Morales, assumeix la coordinació de la Comissió de Direccions Assistencials del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en substitució de Xavier Pérez, que s’ha fet càrrec de la gerència dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà. Per primer cop, un professional de l’Hospital de Figueres desenvolupa aquesta tasca per designació directa del CSC. 

Per a Àngels Morales, aquesta coordinació representa “una oportunitat molt valuosa per participar de forma directa en les línies de treball entre el Servei Català de Salut i els centres sanitaris”. I, a més, “ens permet compartir experiències per fer front comú a les problemàtiques que ens afecten”. 

Comissió de direccions assistencials 

Aquesta comissió de treball es reuneix cada dos mesos i incorpora directors mèdics, de processos clínics transversals i d’infermeria. Té com a objectiu garantir la participació d’aquests col·lectius en la presa de decisió dels centres, a la vegada que esdevé un punt de trobada per a consensuar posicionaments conjunts del sector i poder actuar com a interlocutors davant l’administració.

El CSC és una entitat pública sorgida de l'associacionisme municipalista. Està format per més de 100 entitats públiques, privades i concertades de Catalunya; totes elles sense afany de lucre. Aglutina ajuntaments, diputacions, consells comarcals, proveïdors de serveis de salut i d’atenció a la dependència. En total, el Consorci representa els interessos de 43.000 professionals dels sectors sanitari i social. 

Morales, experiència en gestió assistencial
Àngels Morales és una professional amb una àmplia i reconeguda experiència. És llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB i màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària per la UB i la UPF. Es va incorporar com a directora assistencial de la Fundació Salut Empordà el 2017, després d’assumir els càrrecs de sots-direcció de gestió de pacients i direcció assistencial al Consorci Sanitari del Maresme. 

Anteriorment, havia treballat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, primer com a cap d'admissió, després com a directora mèdica i finalment com a directora de centre. A més, va participar en el desenvolupament de la facultat de Medicina de la UdG. Morales també ha estat consultora i analista de dades orientades a la gestió clínica nacional i internacional, ha participat en publicacions i congressos i ha estat docent.