La Dharma ha tancat una Acústica que creix i arriba als 38.000 assistents

2010-09-06 07:05

Una brillant actuació de l'Acústica Dharma, amb els sis músics asseguts i en línia, ha clausurat la novena edició del festival figuerenc. La Dharma ha interpretat una quinzena de cançons reserrvant-se alguns dels seus clàssics per al final. Hi han sonat "L'oucomblla", "Tramuntana", "Ball llunàtic toc", "La terra festejada" o "Inana". El públic ha acabat ovacionant al grup i cantant "La presó del rei de França", una de les que no ha entrat en el repertori.

L'Acústica tanca la seva novena edició amb un nou augment d'assistents. Es calcula que en aquest 5 dies hi hauran passat unes 38.000 persones, 3.000 més que l'any passat.

L'augment d'espectadors, segons el director del festival Xavi Pascual, “s'ha concentrat príncipalment en els concerts de les 11 de la nit a la plaça de l'Ajuntament que han obtingut la mateixa ocupació que els de la 1 de la matinada que sempre acostumaven a fer el ple”. Especialment destacables són els d'Els Amics de les Arts, Delafé y las Flores Azules i Reincidentes en acústic que han congregat, cadascún d'ells, més de 3.000 persones.

D'altra banda la programació de la plaça Josep Pla també ha contribuït al creixement amb plens espectaculars les nits de dijous amb La Troba Kung-Fú, divendres amb Mishima i dissabte amb The Cabriolets, el grup de Bimba Bosé.

Els concerts de pagament també han tingut una major ocupació gràcies a un millor aprofitament de l'espai de seients que ha permès situar-hi 670 cadires. El concert de divendres de Love of Lesbian va deixar molta gent a les portes del Claustre del Muntaner després d'exhaurir les entrades el dia abans del concert.

L'experiència del karaoke-live també ha estat molt positiva. Cadascuna de les dues nits hi han cantat més de 40 persones quedant-se gent en llista d'espera després de l'actuació.

Pel que fa a la Fira de Menjars del Món, tot i haver-se reduït l'espai a la Rambla, s'han mantingut unes xifres simialrs a la de l'any passat arribant a una mitjana de 1.500 persones diàries que han trait aquesta opció per sopar.

L'edició 2011 serà la del desè aniversari. Segons Xavi Pascual “caldrà estudiar-ho meticulosament en les properes setmanes perquè hi ha molts projectes per tirar endavant però s'han de tenir en compte tots els recursos de que podrem disposar”.