La Cursa de Muntanya Entre Castells arriba a la setena edició amb més prestigi i reconeixement

2020-02-28 09:30

La Cursa de Muntanya Entre Castells de Vilajuïga ja està a punt per viure la seva 7a edició els dies 13, 14 i 15 de març. Amb aquesta nova edició, l’esdeveniment esportiu creix en prestigi i reconeixement, després de ser valorada com una de les curses més importants del calendari català de curses de muntanya i formar part, per primera vegada, de l’Internacional Trail Running Association (ITRA).  Aquesta novetat, permetrà als corredors que finalitzin la prova reina, la de 35 quilòmetres, sumar un punt ITRA per la classificació dels millors corredors a escala mundial i, alhora, aconseguir un punt per a participar a la prestigiosa prova Ultra Trail de Mont-blanc–UTMB.  

En la presentació celebrada a Santa Helena, conjunt monumental del Monestir de Sant Pere de Rodes s'ha explicat també que l'Entre Castells Kids, la prova pels més menuts, serà la primera competició del calendari del nou Circuit Català d’Escoles Trail organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 

L’organització ha decidit incorporar la nova categoria de descalcisme –per a persones que corren descalces— i que se suma a la de minimalisme que es va incorporar en l’última edició.  

A dues setmanes perquè tingui lloc la competició, ja s’han inscrit 350 participants i l’organització preveu que puguin passar per Vilajuïga més de 3.000 persones durant tot el cap de setmana. 

Fruit de la feina de conscienciació i preservació de l’entorn, l’ENTRE CASTELLS ha rebut una condecoració d’Excel·lència Ambiental per part de l’Associació Espanyola de Trail Running. 

La dietista esportiva Anna Grífols, responsable de planificar la nutrició de molts esportistes d’elit, oferirà una conferència inaugural el divendres, 13 de març a l’auditori d’Aigua Vilajuïga. 

L’Ajuntament de Vilajuïga, per tal de donar solidesa a l’esdeveniment i sumar esforços, ha signat un conveni amb el Grup Excursionista Capgirell, entitat organitzadora de les proves.