La Cursa Americana de Borrassà organitzada per la Penya Motorista Figueres rep uns 120 participants

2016-02-22 08:00

El bon temps va acompanyar a aquesta jornada del motor organitzada per la Penya Motorista Figueres aquest passat diumenge, iniciant amb els entrenaments i les dos mànigues dels més petits, i seguint, amb el mateix ordre, amb les categories dels grans, finalitzant així a les 4 de la tarda.

En la  categoria de 50cc debutants, Ivan Polvillo va ser el primer classificat guanyant les dos mànigues, mentre que la segona i tercera posició  va ser més lluitada entre Gerard Peix i Joel Vidal i Iker Paola, aconseguint Peix el segon esglaó de pòdium i tercer per Vidal.

En 50 cc, Álex López, que havia aconseguit el millor temps en els entrenaments, tot i guanyar la primera màniga, finalment va acabar segon darrera de Rudy Chabart que aconseguiria el segon lloc en la primera màniga i el primer en la segona. El tercer petit-gran pilot final, seria Nil Pallarès.

Pel que fa a la categoria de 65 cc Nil Rojas aconseguiria pujar a lo més alt del pódium final després de guanyar les dos mànigues de la jornada. Hugo Cuesta i Clement Puig serien el segon i tercer classificats consecutivament.

I per acabar amb la categoria dels petits, arribaria la cursa de 85 cc on Arnau Lledó es va imposar als seus rivals essent el pilot més ràpid als entrenaments i guanyant les dos mànigues. Toni Ruestes va quedar segon en les dos mànigues i la tercera posició se la va emportar Daniel Egea, en una lluita molt renyida amb Gerard Garcia.

La categoria de Master 29, per pilots de menys e 29 anys, va ser la més nombrosa  amb 33 pilots, pel  que es va tenir que desdoblar. El pilot de Vilafant, Nil Almirón, va ser el més ràpid en els entrenaments, tot i que finalment es va classificar en una fantàstica tercera posició, empatat a punts amb Adrien Corbalan (segon). Miquel Alcover va ser el pilot guanyador d’aquesta categoria.

Pel que fa a Màster 39 les posicions no van variar en els quatre primers classificats en les dos mànigues. David Martínez es va emportar la primera posició, seguit de Pere Viñas i Alain Barbier.

En la categoria Veterans el rosinc Jordi Sagué va guanyar la primera màniga, però problemes amb la seva roda posterior el van impedir poder lluitar pel primer esglaó del pódium, classificant-se finalment tercer. Així doncs Carles Moreno, guanyador de la segona màniga, es va proclamar campió de Veterans seguit de Martí Roig, que va quedar segon en les dos mànigues.

La categoria Èlit és una de les que desperta més expectació, i més aquest any que amb la absència de tramuntana, els pilots van fer delir al públic saltant més que mai. Albert Rissech seria el pilot més ràpid, però Gervasio Cañas s’enduria les dos mànigues, seguit en ambdues per Rissech i aquest per Bernat Darné.

Un any més, es va comptar amb el pilot de Motogp, Moto3, Isaac Viñales, pilot de la Penya Motorista Figueres que va donar també un bonic espectacle amb la seva conducció.