La CUP denuncia irregularitats en el funcionament de Fisersa

2011-09-25 18:00

La CUP de Figueres denuncia que l’empresa de serveis públics municipals Fisersa no està complint amb la normativa de la llei reguladora de les hisendes locals, que en el seu article 168 estableix el dia 15 de setembre com a data límit per trametre el pressupost anual a l’Ajuntament. A més afirma que l’alcalde Santi Vila, que és alhora president de Fisersa, no ha donat cap explicació als membres del Consell d’Administració d’aquesta anomalia.

La candidatura ha sabut que el president de Fisersa va presentar un escrit al registre en què s’al·legava que no podrien complir amb el tràmit previst en no trobar-se operatiu el Conseller Delegat fins al 3 d’octubre. Asseguren, però, que aquest fet no té cap transcendència, ja que el responsable per llei de redactar el pressupost és el gerent de l’empresa, Josep Viñas.  La CUP alerta que el nou gerent va ser nomenat a finals de juliol amb un procés poc clar, en el qual el secretari municipal ja va emetre un informe en què es detallaven irregularitats. 

La candidatura va ser molt insistent durant la campanya amb la defensa de Fisersa com a empresa pública que garanteix una bona gestió de l’aigua i les zones blaves entre d’altres serveis. Per tot això, Joan Font, regidor de la CUP, afirma que “no restaran impassibles a la manca d’informació i transparència que ara mateix hi ha a FISERSA a causa de la importància de l’empresa envers els ciutadans”.