La CUP critica que l'Ajuntament impulsi dues ARE en temps de crisi

2011-01-17 09:00

La CUP considera que "la manca de capacitat de reacció i lideratge del govern figuerenc en temps de crisi es posa de manifest amb la constitució del consorci urbanístic per desenvolupar les ARE’s". Es tracta de les àrrees residencials estratègiques de l'Horta Capallera-Cendrassos i de la carretera de Llers que contemplen més de 2.000 nous habitatges a Figueres..

Per la CUP, "resulta incomprensible que en un moment en que no hi ha demanda d’habitatges i el nombre d’habitatges buit continua sent elevat l’Ajuntament vulgui construir-ne més".

La candidatura ha expressat en una nota que considera paradoxal que la mateixa setmana que s’anunciava la pujada d’atur a la ciutat, on més de 4000 persones es troben sense feina, i veient les dificultats que tenen moltes famílies per no ser desnonats dels seus habitatges, l’Ajuntament figuerenc vulgui tirar endavant el desenvolupament urbanístic d’aquestes dues zones de la ciutat. La candidatura recorda que en altres municipis s’han retirat les ARE’s a conseqüència de la crisi econòmica, que ha posat de manifest el final de la bombolla immobiliària.

Segons la CUP, que a hores d’ara l’Ajuntament encara consideri que el desenvolupament urbanístic és bo i té capacitat per aportar benestar als ciutadans és una mostra de la manca de projecte i percepció de la realitat que perjudica greument la ciutat.