La consellera Vergés reclama responsabilitat i limitar les trobades socials per evitar una tercera onada de Covid-19 a Catalunya

2020-11-26 18:00

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat “molta prudència i responsabilitat” al conjunt de la ciutadania amb el pla de reobertura progressiva d’activitats per evitar una tercera onada a Catalunya. En aquest sentit, ha alertat que "continuem tenint molts contagis malgrat estem a la corba de baixada” i ha afirmat també que “encara hi ha molta pressió a les UCI “ amb 484 pacients  ingressats amb Covid-19 a Catalunya. 

La consellera ha alertat que “si hi hagués ara una tercera onada l’impacte assistencial seria molt més gran i potser hauríem de tornar a un escenari de restriccions. Ningú vol arribar aquí i això vol dir que hem de ser més curosos que mai, sobretot aquestes setmanes amb el pla de reobertura progressiva d’activitats”. En aquest sentit, ha demanat no abaixar la guàrdia: “La millor manera de protegir el Nadal és vigilar què fem avui, aquesta setmana i la que ve. Hem d’intentar ser molt estrictes, cuidar-nos aquestes setmanes, per cuidar el Nadal que vindrà”. “Tot el que fem fora de la bombolla de convivència s’ha de fer amb molta prudència, amb totes les mesures de protecció i no hem d’afegir contactes que puguin posar en risc la nostra bombolla”.