La consellera Vergés fa una crida a la prudència a les portes del primer cap de setmana d'aixecament comarcal permès només per a la bombolla de convivència

2021-03-18 20:00

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la “prudència” a les portes del primer cap de setmana d’aixecament comarcal permès només per a la bombolla de convivència. Vergés ha explicat que alguns dels indicadors de la pandèmia per la Covid-19 “s’han estancat i ja no baixen i, fins i tot, alguns han pujat lleugerament. L’RT, per exemple, se situa a 0,99,  i això vol dir un estancament de la situació epidèmica”. 

En aquest sentit, ha demanat “no abaixar la guàrdia”; ha explicat que ara mateix hi ha 423 persones ingressades a les unitats de cures intensives per Covid-19 i ha alertat que “si hi hagués un rebrot, les UCI estarien més plenes que a l’inici de la tercera onada. Necessitem mantenir el decreixement, donar temps perquè les unitats de cures intensives es vagin buidant”.

“El virus ens ho està posant molt difícil, posem-li també nosaltres difícil al virus”, ha subratllat la consellera, que ha recordat la importància de limitar les trobades i mantenir les mesures de seguretat: mascareta, distància, rentat de mans i ventilació. 

D’altra banda, la titular de Salut també ha remarcat que “la vacunació a Catalunya no s’ha aturat. Aquesta setmana s’han administrat 54.000 vacunes, la majoria segones dosis. Hem de seguir caminant cap a la immunització de la població de Catalunya. Tenim confirmació que en les properes setmanes podrem doblar dosis de les vacunes de Pfizer i això vol dir que el ritme continuarà augmentant".