'La bona taula al servei de la salut' amb Paco Pérez i Mercè Cusí el dijous 27 al Cercle Sport

2014-03-26 12:00

L’associació AECC-Catalunya contra el Càncer, iniciarà el proper dijous 27 de març al Casino Sport de Figueres, un cicle de conferències temàtiques, amb la finalitat de promoure hàbits saludables en la campanya de prevenció de la malaltia del càncer, i també per donar a conèixer els nous serveis de suport psicològic que l’associació promou a l’Hospital de Figueres.

La primera conferència incidirà en la importància dels hàbits alimentaris i amb el títol: “La bona taula al servei de la salut” comptarà amb la presència d’un representant de l’àmbit científic especialitzat, Mercè Cusí biòloga i nutricionista clínica amb àmplia experiència en aquest tipus de serveis a centres de referència com ara la clínica Tecknon de Barcelona i amb un representant destacat del món gastronòmic de qualitat com és el xef Paco Pèrez, guardonat amb 5 estrelles Michelin: 2 al seu restaurant Miramar de Llançà; 2 al restaurant “Enoteca” de l’hotel Arts de Barcelona i també 1 al restaurant “Cinco” a l’Hotel “Das Stue” situat a Berlín.

Per tematitzar la xerrada, i com a mostra de la seva voluntat de suport a l’Associació Catalunya contra el Càncer, al final de la mateixa s’oferirà als assistents uns tastets elaborats a base dels productes de la marca de garantia Productes de l'Empordà, juntament amb vins de la DO Empordà.

En total suposa la col·laboració de 5 Gremis alimentaris; que agrupen a un total de 300 empreses de l’alimentació; totes elles compromeses amb la qualitat: El Gremi de Carnissers de l’Alt Empordà; El Gremi de Flequers de l’Alt Empordà; La DO vins Empordà, que participa amb un total de 10 productors diferents; la DO d’Olis Empordà, la IGP de Gambes de Palamós i els productors d’Arròs de Pals i de Recuit de l’Empordà, que també participaran amb tots els seus productors. Finalment hi ha també productors de poma de l’Armentera, de productes de producció ecològica, i l’aigua mineral de Vilajuïga.

Tanmateix ha estat fonamental la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà que ha elaborat el següent menú de tastets per donar relleu a tots els productes. Així hi haurà Cruixent d'Arròs de Pals amb curry, Broqueta de Botifarra dolça i poma de l’Armentera, Cullera de foie i ceba de Figueres, Bombó de gambes de Palamós, Recuit de drap de l’Empordà amb codonyac, Brunyols de l’Empordà i Coca (tipo focaccia) amb oli verge de l'Empordà.

La Junta de Figueres de l’AECC-Catalunya contra el càncer vol amb aquest acte aplegar el màxim possible de persones per contribuir a la difusió dels hàbits de la prevenció de la malatia, per això als assistents a l’acte se’ls cobrarà només un donatiu de € 1 i la voluntat.