L'Ajuntament de Figueres inicia una campanya per a fomentar el compostatge casolà

2011-10-05 13:00

Figueres inicia, en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, una campanya de compostatge casolà. Una iniciativa que consisteix en crear compost a partir dels residus de matèria orgànica que es generen a la llar (restes de fruita, restes vegetals del jardí, peix, carn, etc.).

El procés de transformació de matèria orgànica a adob es realitza en el compostador, un bagul de fusta o plàstic on s'hi aboquen les restes de matèria orgànica). El compostatge permet el reciclatge de la matèria orgànica en un nou producte -el compost- que té un nou ús. D'aquesta manera s'evita que una gran quantitat de residus vagin a l'abocador. El compostatge casolà és adequat per aquells habitatges que tenen un espai exterior on ubicar-hi el compostador (jardí, hort) ja que aquest ha d'estar a l'aire lliure.

La campanya consisteix en una sessió informativa per a les persones interessades, la dotació d'un compostador i en un assessorament particular per a cada habitatge a través d'un equip d'informadors. El darrer pas és un seguiment anual per comprovar que realment es duu a terme el compostatge i es fa un bon ús del compostador.

Les informadores del Consell Comarcal de l'Alt Empordà realitzaran visites als habitatges potencials per explicar la campanya. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres (mambient@figueres.org o al telèfon 972 03 2322). Els interessats han de pagar 30 euros pel compostador, 15 dels quals corresponen a la fiança que els serà retornada si al cap d'un any han fet un bon ús del compostador. Aquesta primera campanya pretén arribar a un total de 50 famílies figuerenques.