Josep Maria Rufí nou president d'ERC a Girona amb Mireia Mata de secretària d'organització

2012-02-05 08:00

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Figueres Mireia Mata és la nova Secretaria d'Organització del partit a Girona, Mata formava part de la candidatura de Josep Maria Rufí escollida en el Congrés de la Federació celebrat a Porqueres aquest cap de setmana.

La candidatura de Josep Maria Rufí, exalcalde de Torroella de Montgrí i actualment cap del grup municipal d'ERC en aquest municipi, ha estat escollida per 187 vots (el 55% dels 340 vots emesos), pels 145 vots (el 43% del total) que ha obtingut l'altra candidatura que optava a la permanent, encapçalada per David Mascort, alcalde de Vilablareix. Un 2% dels vots (8) han estat en blanc.

En declaracions després de ser escollit, Josep Maria Rufí ha destacat que “hi ha una oportunitat pel país i Esquerra ha de liderar-la”. En clau gironina, Rufí ha indicat que “ERC sempre ha estat la punta de llança de l'independentisme a les comarques gironines” i ha fet èmfasi en la importància del municipalisme, “el primer bastió de la construcció nacional”.  Per tant, un dels seus propòsits és centrar esforços en el 2015, per tal que ERC recuperi l'espai perdut a les ciutats grans i mitjanes.