Joan Amorós, Els Brancs, Carme Pagès i les ADIF de la comarca Premis Empordà

2013-04-30 14:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat la concessió dels Premis Empordà 2013 que es lliuraran el proper dia 2 de maig (13 h), amb motiu de la celebració del Dia de la Comarca i en el transcurs d’un acte que aquest any se celebrarà novament a la seu de la institució. En la seva vintena edició els Premis Empordà s’han concedit a les següents persones i entitats:

El premi Pastor es concedeix a la persona o entitat que ha destacat per potenciar algun aspecte econòmic o social de la comarca. Per aquest motiu, enguany s'ha atorgat al secretari general de l’associació FERRMED, Joan Amorós.

El premi Sirena es dóna a aquella persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca. En aquesta ocasió s'ha guardonat el restaurant Els Brancs, de Roses.

El premi Indiketa té com a finalitat guardonar aquella persona o entitat que ha destacat per la divulgació i manteniment de les arrels pròpies de la comarca i de les tradicions en tots els seus àmbits i expressions.  El premiat d’aquest any és la poetessa figuerenca Carme Pagès. 

El premi Tramuntana es concedeix a la persona o entitat que ha sobresortit en la conservació del medi natural.  Enguany, el premi ha recaigut en l’Associació d’Agrupacions de Defensa Forestal de l’Alt Empordà.