ICV vol que l’ajuntament de Figueres impulsi els serveis d’intermediació hipotecària

2012-04-12 13:30

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres portarà al ple municipal d'aquest divendres una moció perquè l’ajuntament impulsi els serveis d’intermediació hipotecària per assessorar i facilitar la informació a aquells ciutadans que es trobin en situació d’impagament o execució de les seves hipoteques. 

Per al regidor d’ICV-E, Xavi Monfort “amb aquesta moció es pretén donar més visibilitat i rellevança a un servei municipal que existeix però que no es coneix, i que de ben segur moltes famílies el necessiten i el poden necessitar en els propers mesos”. En aquest sentit, la moció proposa que el servei d’intermediació hipotecària que ve oferint l’Oficina Municipal de l’Habitatge de Figueres (OHF) millori la seva eficàcia i que s’informi la ciutadania mitjançant les Associacions, el web municipal -de forma destacada-, i s’estableixi contacte permanent amb els afectats i les entitats bancàries. Així mateix, també es demana que els partits de l’oposició puguin conèixer amb exactitud el funcionament d’aquest servei. 

ICV-E va presentar al ple del mes de febrer una moció per crear l’oficina d’intermediació hipotecària. Aquesta moció va ser rebutjada pel govern al·legant que aquest servei ja el prestava l’OHF, però fins al moment mai no s’ha facilitat cap dada que avali aquesta afirmació, segons Monfort.