ICV insta Santi Vila a parlar de l'escassetat d'aigua per l'estat de l'embassament de Boadella

2012-09-06 18:00

Xavi Monfort alerta que l'embassament de Boadella està per sota de la mitjana dels últims deu anys i que caldrà valorar la situació seriosament si les precipitacions de la tardor són escasses. ICV-E proposarà revisar i accelerar la implantació de mesures d’estalvi i d’eficiència en l’ús de l’aigua al municipi. 

El regidor d’Iniciativa per Catalunya – Verds (ICV-E) de Figueres, Xavi Monfort, va demanar al ple de l’ajuntament, celebrat el dimarts, una reunió per estudiar les mesures a prendre davant la situació de sequera que està patint la comarca. Així, Monfort va obtenir el compromís de l’alcalde de crear una comissió que estudiï el dèficit de recursos hídrics i les mesures que es puguin emprendre des del municipi i la comarca. 

En aquest sentit, Monfort assenyala que “l’embassament de Boadella està per sota del 37% de la seva capacitat, quan fa un any estava al voltant del 65% i si es compleixen les previsions que alerten d’una tardor “seca”, podem veure compromès l’abastament d’aigua per a consum humà per a l’estiu de l’any que ve”. El regidor ecosocialista també ha esmentat que amb els nivells actuals embassats ja no es pot garantir el rec agrícola per a la propera temporada. Monfort considera que "cal avançar-nos a les previsions i prendre mesures ara que encara disposem d'aigua, i no quan ja sigui massa tard. Per això, proposarem revisar i accelerar la implantació de mesures d'estalvi i d'eficiència en l'ús de l'aigua a Figueres".