Guanyem Figueres enceta el procés de primàries obertes

2019-02-11 18:00

Guanyem Figueres va celebrar divendres l'assemblea constituent de la candidatura a l'auditori dels Caputxins. Hi van participar-hi al voltant de setanta persones.
Els debats es van centrar en la proposta organitzativa i de funcionament, el codi ètic i el reglament del procés de primàries de la candidatura. En aquest sentit, les persones que van assistir a l'assemblea constituent van poder proposar modificacions i millores als documents exposats, que van ser incorporats o desestimats a través de la votació directa.

Amb l'aprovació d'aquests documents fundacionals, Guanyem Figueres inicia el seu camí cap a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. La candidatura, en un inici impulsada per la CUP de Figueres, Compromís d'Esquerres per Figueres, Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja Alt Empordà, queda a partir d'ara oberta a la participació activa dels veïns i les veïnes de Figueres, que poden incorporar-se a les diferents comissions i grups de treball de Guanyem Figueres.

Primàries obertes de Guanyem Figueres

Segons els acords presos a l'assemblea constituent, els cinc primers llocs de Guanyem Figueres seran escollits a través d'un procés de primàries obertes, en el qual podran participar-hi persones majors de 16 anys vinculades amb Figueres. En primer lloc, s'obrirà un termini per recollir les propostes de persones precandidates -que conclou el 22 de febrer- a través del web de Guanyem Figueres. Les propostes seran estudiades per Comissió de Primàries de Guanyem Figueres que es posarà en contacte amb les persones precandidates i comprovarà que compleixin els requisits establerts per la candidatura el passat divendres, com, per exemple, l'acceptació i el compromís amb el codi ètic. Així, a partir del 2 de març es podran conèixer els noms de les persones que optaran a ocupar els llocs més visibles de la llista, que la ciutadania podrà votar a través d'un aplicatiu web i la votació presencial.