Gertrudis donarà el tret de sortida a l'onzena Acústica amb un concert dedicat a JV Foix

2012-08-28 20:00

Aquest dimecres 29 d'agost, el nou espectacle “Gertrudis canta Foix” donarà el tret de sortida al festival Acústica de Figueres amb un concert gratuït al Claustre de l'Institut Ramon Muntaner (22:30). Aquest 2012 es commemora el 25è aniversari de la mort de J.V. Foix i Gertrudis li dedica aquest espectacle que es va començar a dissenyar l'any 2009, que es va estrenar al Literrarum de Mora d’Ebre i que ara agafa forma definitiva musicant poemes com “Són les ales d’un corb!” (del llibre KRTU), “Pepa la lletera” (del llibre Gertrudis) o “Mil ales rosa cobrien el cel” (d’Ombres darrere els lilàs). Gertrudis és un dels grups més populars de la nova fusió de rumba amb el reggae, la cúmbia i els ritmes de l’Est. Ja sumen 10 anys d'història, amb 5 discos i més de 600 concerts. La primera jornada del festival es complementarà amb les versions dels Beatles que realitzarà al Music Hall (23:30) la banda Beetles liderada per Jofre Bardagí.

L'Acústica de Figueres, un dels festivals de referència del país, es prepara per viure la seva onzena edició. Després de deu anys programant concerts en format acústic d'artistes de primera línea i d'artistes emergents, i de convocar més de 45.000 persones en la darrera edició, és hora d'iniciar una nova dècada plena de novetats i apostes de futur. En aquesta línea neix l'Acustiqueta, un festival pels més menuts, una oferta cultural paral·lela diürna que implica museus (Museu Dalí, Museu del Joguet i Museu de l’Empordà), restaurants, hotels, etc. A part d'això, aquest any també s'estrena el projecte Factoria Acústica, un nou concepte de produccions musicals i sinèrgies que inaugura la cantant de Morcheeba, Skye Edwards.

Fins diumenge 2 de setembre acollirà més de 40 actuacions en 6 escenaris al voltant del Museu Dalí. Cal destacar dues produccions que només es podran veure al festival: L’espectacle audiovisual Homenatge a Francesc Pujols a la plaça Museu Dalí, que firma l’ex-Fura dels Baus Franc Aleu. I l’espectacle de cloenda de l’Acústica que enguany serà un concert conmemoratiu del 30 aniversari del Museu del Joguet, en el que Pascal Comelade dirigirà una gran orquestra de joguines que comptarà amb la col·laboració especial de Gerard Quintana, Albert Pla i Enric Casasses.


I aquest és el Google Map de l'Acústica 2012
 


Mostra Acústica 2012 a Figueres en un mapa més gran