Fort vent i mala mar fins aquest dissabte a l'Empordà

2014-01-24 20:15

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents fins demà dissabte al matí a l’Empordà.

La previsió de l’SMC indica que es poden assolir ratxes de vent superiors als 125 km/h. Es preveu que el risc per forts vents es mantingui dissabte al matí i disminueixi notablement a partir del migdia.

Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. 

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de mal estat de la mar avui i demà a la costa de l’Empordà. La mala mar afectarà sobretot al cap de Begur i al nord del cap de Creus.

La previsió de l’SMC indica que les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa). Hi haurà mar de fons del nord.