Fisersa posa en pràctica el pla de contingència durant la crisi de la COVID-19 per garantir el subministrament d’aigua

2020-03-31 17:00

L’empresa municipal Fisersa està seguint un pla de contingència per tal de garantir el subministrament d’aigua. Tant la depuradora com la potabilitzadora i el personal de xarxes segueixen el document marc per que fa a les mesures entre el personal.

Davant la situació d’emergència decretada d’acord amb el pla d’actuació PROCICAT, per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc Fisersa va elaborar el seu pla de contingència, sotmès a actualització permanent en funció de com evolucioni la malaltia i de les mesures establertes pel Govern i les Autoritats Sanitàries.

Una part dels treballadors realitza teletreball a casa mentre que els de serveis essencials i treballen físicament a les instal·lacions compleixen amb les mesures establertes en aquest pla de contingència. També s’ha establert un règim de guàrdies per setmanes.

Els operaris no coincideixen en els canvis de torn per evitar els contactes entre ells i treballen amb unes mesures de seguretat totalment estrictes (es comença 5 minuts més tard i es plega 5 minuts abans i si hi ha hagut una incidència amb el torn anterior es comenta telefònicament).

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha explicat que ‘en moments com aquests excepcionals, Fisersa, com a servei públic funciona al màxim de la seva capacitat per tal d’estar a l’alçada i garantir els serveis als ciutadans. Hi dediquem el màxim d’esforços’.