Fira del Corpus a Borrassà el diumenge 18

2017-06-12 21:00

La dotzena edició de la Fira del Corpus de Borrassà exhibirà el treball voluntari dels veïns, tant les ornamentacions florals, preparades des de fa setmanes, com les catifes de flors i els centres i rams de flors naturals elaborats les hores prèvies a la mostra.

Des del mes de febrer, un grup de veïns fan trobades al centre cívic i social L’Ateneu per preparar les diverses composicions que s’exhibiran durant la fira. I, també, hi ha persones que treballen en les ornamentacions des de casa seva.

La veïna, artesana i comissària dels treballs, Anna Soler, explica que, “aquest any, es fa servir material tèxtil reciclat i en desús que han aportat veïns del poble. Així, s’han preparat tot tipus de treballs com cortines fetes amb flors de roba i rodets buits de fil, o bé elaborades amb rotllets de samarretes; flors preparades amb els baixos de cortines i altres ornaments amb motius florals que guarniran la Sala de l’Ateneu” i que seran un regal pels ulls dels visitants de la mostra. Dolors Moy, membre del grup que fa els ornaments, afegeix que, “a més, es treballa en la recollida de flors que es necessitaran per fer les catifes”, feina que s’endegarà a primera hora del matí el mateix diumenge de Corpus. A la vegada, hi ha veïns que preparen rams i centres i altres muntatges amb flors naturals, i els més petits igualment se sumen a la mostra participant en els tallers infantils preparatoris on fan els seus treballs i en l’elaboració de les catifes.

Soler diu que “la idea d’enguany és mostrar la unió que fa la força a través dels muntatges que s’exhibiran”, a la vegada, que es veurà els fruits del treball voluntari i l’esforç col·lectiu dels veïns que es bolquen, any rere any, en fer de la Fira del Corpus una jornada especialment assenyalada al poble.

Entre els actes de la fira, que tots són gratuïts, també, hi ha la missa solemne, la processó i sardanes, amb la Cobla Rossinyolets; i tallers, xerrades i degustacions relacionats amb les flors:

16.30 h “La veu interior de les plantes”. Xerrada i degustació d’una infusió de plantes medicinals. Isabel Costa, química, alquimista i terapeuta.

17 h “La flor foto i l’imant floral de Corpus”. Tallers infantils. Irene Garcia, monitora.

18 h “El llenguatge i els colors de la vida i les flors”. Xerrada entorn de la simbologia dels colors de les flors i les plantes. Taller de natura Cau de les Marietes. Rosa López, fitoterapeuta i remeiera.

19 h “Taller i degustació de tapes amb flors”. Maria Pilar Ibern “Gavina”, escriptora i professora d’alimentació vegetariana.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, remarca la importància de la fira en quan “és el resultat d’una feina de creació col·lectiva, que enllaça, uneix i enforteix el poble, ja que implica els ciutadans, des dels més petits als més grans, que són la font d’on neix i es fa realitat una mostra que exhibeix el millor de Borrassà, els nostres valors, la nostra creativitat i la nostra pròpia idiosincràsia”.