Figueres protagonista a la cimera Europe Open Days

2010-10-11 17:58

La ciutat de Figueres ha estat una de les protagonistes de la cimera Europe Open Days, una trobada celebrada a Brussel·les que en la seva 8a edició ha reunit a ciutats, regions i polítics de l’àmbit europeu per tractar diferents temes d’àmbit continental.

Durant tres dies 6.000 participants provinents de 30 països han escoltat les diferents ponències. Un d’aquests ponents ha estat el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, qui -juntament amb la portaveu europea d’il·luminació pública i el representant de Phillips en la mateixa matèria- ha participat en la explicació de “La col·laboració entre administració pública i sector privat en la il·luminació pública”.

En la seva intervenció Elelman ha recordat que els països del sud d’Europa tenen més despeses en il·luminació pública, mentre que els països del nord aquesta despesa és menor. Una tendència que segons el regidor de Medi Ambient és en part per un tema cultural i que “cal canviar. Per fer-ho hem de d’aconseguir que l’ administració pública, el sector privat i el món acadèmic treballin de forma conjunta, creant xarxa i buscant solucions”.

Un exemple que ja s’ha posant en pràctica a Figueres i que en els propers mesos es veurà materialitzat amb els acords entre Ajuntament, Universitat de Montfort i Phillips. Precisament, aquest dimecres representants de l’empresa holandesa visitaran la capital de l’Alt Empordà.