Figueres participa a la reunió d’Energie Cities a Salerno

2010-04-29 15:20

El regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, participa, des d’ahir a la localitat italiana de Salerno, en una trobada d’Energie Cities, en la que Figueres assisteix com a líder del projecte europeu Imagine.

Recordar que Imagine és una eina que serveis per connectar i comunicar les grans administracions supranacionals amb les administracions locals perquè aquests últims puguin saber de quines ajudes i recursos disposen per materialitzar nous i innovadors projectes.

Durant la seva intervenció davant del plenari, Elelman ha destacat “la importància de la creació de treballs a nivell local i més en un dia com avui que l’agència S&P, baixant el nivell de qualificació del deute de l’Estat, ha creat més dubtes a l’entorn de la nostra economia. És en moments com aquests, que les administracions locals hem de treballar amb imaginació per la creació de llocs de treball i a Figueres ho volem fer apostant per les energies renovables”.

En aquest sentit, Elelman s’ha reunit aquests dies amb representants l’Agència Europea del Medi Ambient, de la ciutat de Leichester i la Universitat de Montfort en referència a la Facultat d’Energies Renovables; a més de reunions de directius de Phillips per la seva futura instal·lació a la ciutat amb un projecte d’I+D. En tots dos casos, el regidor ha confirmat que s’avança segons el calendari previst.

Elelman ha assistit a la reunió amb l’alcaldessa d’Ordis, Maria Crehuet, i tècnics de l’Ajuntament de Figueres.