Figueres obre els llums dalinians de Nadal aquest dissabte 1 de desembre

2012-11-30 12:30

La ciutat de Figueres donarà la benvinguda al Nadal aquest dissabte, 1 de desembre. Per fer-ho s’han preparat diferents activitats com l’encesa dels llum dalinians; una cantada de nadales, a càrrec dels alumnes de l’escola Temps de Música i la inauguració del tradicional Mercat de Nadal, a la plaça de l’Ajuntament. 

L’obertura i inauguració del Mercat de Nadal es farà a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament, un espai que acollirà el tradicional mercat tots els caps de setmana, festius i vigílies de festiu del mes de desembre. Per la seva banda, els llums de Nadal s’encendran a les 18 hores, des de la mateixa plaça de l’Ajuntament. Un acte que culminarà amb una cantada de nadales a càrrec d’alumnes de l’escola Temps de Música.

Recordar que des del 2008 el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. En l’aspecte econòmic el 2008 el seu muntatge va costar 208.000 euros, mentre que aquest any no arriba als 49.000 euros, amb el muntatge i transformació de 135 figures de filament lluminós a LED. Precisament, aquest Nadal totes les llums són de LED, pel que culmina el canvi a aquesta tecnologia que va començar el 2008. Enguany s’ha decorat la ciutat amb 259 figures dalinianes, que estaran en funcionament des de l’1 de desembre fins al 6 de gener.