Figueres i el departament d’Interior treballen solucions per desviar els camions que circulen per l'Avinguda Salvador Dalí

2013-10-30 15:00

L’Ajuntament de Figueres, amb gestions directes de l’alcaldessa Marta Felip, treballa juntament amb serveis territorials a Girona del departament d’Interior per trobar solucions que permetin desviar els camions que circulen per la N-IIa al seu pas per la ciutat. És a dir el tram urbà que es coneix com avinguda Salvador Dalí.

Aquesta via és de titularitat estatal, però la gestió pel que fa al pas de camions i vehicles és competència de la Generalitat de Catalunya. Les gestions del Govern municipal han de servir perquè es modifiqui la normativa que prohibeix el pas de camions per la N-II a les comarques gironines des de fa uns mesos. A més, també s’està treballant perquè la mesura s’ampliï al tram urbà de la N-260 al carrer Empordà.

“Des de fa setmanes estem en converses amb els responsables d’Interior a Girona perquè s’ampliïn les mesures de prohibició de camions al nostre tram urbà de la nacional. Més enllà del desdoblament de la N-II o altres mesures a  l’autopista que garantiran un fluxe més àgil de la mobilitat a l’entorn de Figueres, creiem que es poden aplicar mesures a curt termini que podrien alleugerir el pas de camions per l’avinguda Salvador Dalí”, explica l’alcaldessa Marta Felip.

Aquestes opcions passarien per obligar als camions que es dirigeixen cap a la Garrotxa i creuen Figueres, a fer aquest moviment a través de la variant de Borrassà i Ordis que connecta amb la N-260. 

Aquest dijous hi ha convocada una acció de protesta a l'Avinguda Salvador Dalí a l'alçada de la plaça del Sol. Un grup de veïns i entitats tallaran la circulació durant quinze minuts.