Figueres estrena una web dedicada a les zones verdes de la ciutat

2010-06-18 11:38

Figueres ha estrenat aquesta setmana una web dedicada a les zones verdes, arbres i places de la ciutat. L’objectiu és acostar aquests espais a la ciutadania i informar en tot moment del seu estat, així com dels canvis que hi tinguin lloc.

La pàgina web, amb adreça https://espaisverds.figueresecoserveis.net , està vinculada a la de l’Ajuntament de Figueres www.figueres.cat

Tal i com ha explicat el regidor delegat de Fisersa Ecoserveis, Pere Pujulà, “la plana web arrenca d’una proposta de l’alcalde i s’emmarca dins les actuacions de la Ciutat dels Detalls. Els dos objectius bàsics són que tota la ciutadania disposi a la xarxa de la informació més completa possible sobre l’estat i els canvis de l’espai verd de la ciutat, a més de facilitar un pont de diàleg entre els ciutadans i l’empresa, que ha de vetllar per tots els espais”.

Eines innovadores

Les dues parts més potents d’aquest lloc web són, d’una banda, un aplicatiu d’informació geogràfica dels espais verds de Figueres, exhaustiu i actualitzat al moment, i, de l’altra, un bloc d’actualitat on s’aniran penjant les noves notícies relacionades amb l’arbrat i els espais públics.

Un apartat que tal i com explica Pujulà “permetrà una comunicació més fluïda entre nosaltres i els ciutadans, perquè poden fer comentaris a les notícies o posar-se en contacte amb nosaltres si observen alguna anomalia o si tenen algun suggeriment”.

La plana web dels Espais Verds conté un llistat de totes les espècies d’arbres de Figueres, estadístiques sobre l’evolució dels espais verds, informació exhaustiva sobre el parc Bosc, galeria d’imatges i vídeos i, finalment, un comptabilitzador de les superfícies verdes de Figueres.