Figueres és una de les 7 poblacions gironines que celebrarà la cursa run4cancer

2016-02-03 17:30

Figueres, Salt, Porqueres, Riudellots de la Selva, Olot, Planoles, Palafrugell i acolliran aquest diumenge, 7 de febrer, la segona edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i que té la peculiaritat de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra en diferents punts de la demarcació al mateix temps. 

La iniciativa, que va néixer l'any passat, se celebra el cap de setmana més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer. Enguany la cursa tindrà lloc simultàniament a set poblacions on l'Oncolliga hi té delegació i que representen alhora les set comarques de la demarcació.

L'esdeveniment vol ser una activitat familiar on tothom hi tingui cabuda, per aquest motiu s'ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família i una altra de 10 km pensada per a corredors habituals. En tots els casos el circuit és circular i transcorre dins de les poblacions i el seu entorn. La inscripció costa 8 euros si es fa de manera anticipada a través de la pàgina web i 10 euros si es fa el mateix dia de la cursa (a partir de les 8.30 h.). 

La cursa començarà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l'esdeveniment. A la página web de l'entitat es pot consultar el recorregut i el punt de sortida de cada cursa.

A Figueres la sortida serà des del Pavelló Poliesportiu. Des de les 8:30h l'organització haurà muntat una taula per a les inscripcions del mateix dia i per a la recollida de dorsals, samarreta i buf. A l'arribada es donarà a tots el participants un entrepà. Al final de la cursa es diran els guanyadors dels obsequis segons el número de dorsal. 

Incentivar la pràctica de l'esport com a hàbit saludable és un dels objectius d'aquesta activitat, però no l'únic. Participar-hi és també una manera d'ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia  i dels seus familiars. L'any passat es van recaptar aproximadament 10.000 euros que van servir per finançar els serveis que s'ofereixen des de l'entitat: atenció a domicili, rehabilitació, atenció familiar, atenció hospitalària, banc de perruques, reinserció laboral, programes educatius de prevenció del tabac, etc.