Figueres compra dos nous autobusos per a millorar la flota municipal

2014-02-14 15:30

El consell d’administració de Figueres de Serveis SA (Fisersa) ha donat llum verda a la compra de dos nous vehicles que es destinaran la flota municipal d’autobusos. La seva adquisició, realitzada a través de concurs públic, ha tingut un preu final -amb baixa inclosa- de 235.950 euros per unitat.

Aquesta compra s’emmarca dins el pla que ha de permetre la renovació progressiva i constant d’uns vehicles que en alguns casos tenen setze anys d’antiguitat, per millorar la seva eficiència i l’impacte al medi ambient. És per això que els dos nous vehicles, tot i ser de gasoil, tenen uns paràmetres mediambientals equivalents als híbrids. Precisament, durant aquest any es comprarà un tercer autobús, en aquest cas equipat amb un motor híbrid.

Altres acords
Per últim, i no menys important, també s’ha acordat recuperar un 2% (mesura aplicada al pressupost de l’any passat) del salari al que els treballadors van renunciar fa dos anys per evitar l’aplicació d’un ERE a l’empresa. Una quantitat que s’acumula al 2,66% aplicat ja el 2013 i que, juntament amb el que s’aplicarà el 2014 i 2015, servirà per recuperar la totalitat del salari.