Figueres començarà a vacunar membres de col·lectius essencials amb AstraZeneca des de dimecres

2021-02-09 19:00

Les vacunes contra la Covid-19 desenvolupades per Moderna i AstraZeneca han arribat a la Regió Sanitària de Girona. En total hi ha 3.640 dosis disponibles que es començaran a administrar durant aquesta setmana entre els col·lectius inclosos en el pla de vacunació del Departament de Salut.

En el cas de la vacuna Moderna, inicialment es disposen de 600 vials dirigits als treballadors sanitaris que encara no s’hagin vacunat. Amb aquestes dosis es preveu arribar també als professionals de la xarxa d’hospitals privats pendents de vacunar-se, així com treballadors del transport sanitari en la modalitat urgent i no urgent, del transport mèdic aeri i professionals del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT). Les vacunes de Moderna s’administraran a l’Hospital Trueta i a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Per altra banda, avui han arribat 3.040 dosis de la vacuna d’AstraZeneca orientades al personal de les farmàcies, fisioterapeutes, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes a més de membres de col·lectius essencials com ara professionals dels cossos de seguretat i d’emergències i funcionaris de presons. Les vacunes es comencen a administrar avui a la tarda a 11 punts arreu de Catalunya, un dels quals a Girona (Facultat de Medicina de la UdG).

A partir de demà, s’habiliten un total de 37 punts de vacunació a tot el país. A la Regió Sanitària de Girona, aquesta setmana hi ha quatre punts habilitats: Girona (Facultat de Medicina de la UdG), Figueres (Teatre Jardí), Olot (Casal Marià) i Blanes (Ajuntament de Blanes), a més del centre penitenciari Puig de les Basses, que s’encarregarà de vacunar els seus professionals.

La vacunació continuarà durant les properes setmanes. L’organització de la vacunació s’ha fet conjuntament amb els col·legis professionals. Els professionals que hagin expressat el seu desig de ser vacunats, rebran un sms amb la citació.

En total, entre dilluns i avui han arribat a la Regió Sanitària de Girona 4.174 vials: 3.040 d’AstraZeneca, 600 de Moderna i 534 de Pfizer/BioNTech, a l’espera de rebre més dosis durant aquesta setmana.