Figueres recordarà l'exalcalde Abdó Terradas en el bicentenari del seu naixement

2011-10-13 18:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha designat a la regidora i portaveu d’ERC al consistori, Mireia Mata, com a comissionada dels actes d’homenatge a Abdó Terradas. L’any vinent, el 2012, es compleixen dos cents anys del naixement a la ciutat de l’escriptor, polític i exalcalde figuerenc.

Vila valora el nomenament de Mireia Mata “com un fet molt important, que demostra la voluntat del Govern de comptar amb tots els regidors del consistori municipal -independentment del seu color polític- per encapçalar accions de ciutat perquè la ciutat la fem entre tots”.

Per la seva banda, Mata destaca que “acceptem el comissionat de l'any Terradas pels valors que el personatge encarna: la ferma creença en uns ideals, l'esperança, la tenacitat, la coherència, que el porten a lluitar pels valors republicans. No va dubtar en saltar-se la legalitat vigent per coherència amb els seus principis, no va acatar unes lleis que considerava injustes, va demostrar amb la seva honradesa i persistència que la raó del poble no sempre és la dels governs. I cal recordar que fou elegit fin a cinc cop alcalde de Figueres, i hoste forçós del Castell de Figueres, per defensar la veu del poble”.