Figueres instal·la unes plaques de suport pels llums nadalencs que permeten un estalvi en el muntatge de 37.000 euros

2011-11-25 20:00

L’Ajuntament de Figueres està finalitzant aquests dies la instal·lació dels llums nadalencs amb una novetat pionera. Aquest any els llums es subjecten en unes plaques instal·lades a les façanes dels edificis de la ciutat. Es tracta d’un nou enginy ideat pels tècnics municipals que permet estalviar diners al consistori en l’adjudicació de la instal·lació, augmentar-ne la seguretat i millorar l’estètica de les façanes i dels carrers.

La placa és d’acer inoxidable i disposa mecanisme al centre des d’on es subjecten els llums. A més, les plaques es podran utilitzar la resta de l’any, com per exemple per penjar-hi pancartes per a la promoció d’activitats. Se n’han col·locat 386, a uns vuit metres d’alçada de les parets mitgeres de les finques.

“Gràcies a aquesta nova mesura, que té un caràcter pioner, ja no caldrà penjar els cables dels balcons i les finestres, evitant així les molèsties als veïns”, explica el regidor Joaquim Felip, qui afegeix que “les plaques han permès un estalvi de més de 37.000 euros en la concessió del muntatge dels llums dalinians”.

Estalvi acumulat
Des del 2008, el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. Mentre que al 2008 es van destinar 203.000 euros per aquest concepte, l’any passat el cost va ser de 85.000 euros, el que va significar una reducció de més d’un 55% en la despesa. Aquest any, amb la incorporació de les plaques a les façanes, l’Ajuntament ha adjudicat la instal·lació dels llums per 47.887 euros, el que representa un estalvi acumulat de més del 75% en els últims quatre anys.

Recordar que els últims anys també s’ha treballat en la reducció energètica dels llums nadalencs. De les 240, s’han substituït 129 figures dalinianes fetes amb filament lluminós per altres amb leds, mesura que es podria aplicar de nou el 2012 amb un possible canvi de totes les bombetes per aquest sistema de baix consum.