Figueres demana millorar el finançament local per afrontar amb garanties les noves polítiques mediambientals

2010-02-26 12:41

El regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, ha participat aquesta setmana en una cimera europea de governs locals a Barcelona al World Trade Center. Coincidint amb la presidència espanyola de torn, Figueres ha demanat a Europa un esforç perquè les administracions locals tinguin més i millor finançament per executar amb garanties les polítiques mediambientals.

Richard Elelman ha exposat “la importància de millorar en el finançament local, perquè els pobles i ciutats són els autèntics protagonistes en el camí per implantar autèntiques polítiques mediambientals i de la lluita contra el canvi climàtic”. Elelman ha fet aquest crida com a representant d’Energie Cities i líder del projecte Imagine, organisme que aplega més de 1.000 ciutats i pobles europeus.

El regidor de Medi Ambient també ha recordat que el Pacte d’Alcaldes, signat fa un any per Figueres, “és una nova oportunitat per les economies locals, les quals amb el context de crisi veuen com les seves indústries tenen problemes”. Per fer possible el lideratge dels governs locals, Elelman ha recordat l’existència del projecte Imagine, “una eina que serveis per connectar i comunicar les grans administracions supranacionals amb les administracions locals perquè aquests últims puguin saber de quines ajudes i recursos disposen per materialitzar nous i innovadors projectes”.