ERC reclama transparència en el tema de Fisersa a Figueres

2014-05-26 11:00

Després de les notícies aparegudes aquesta darrera setmana en premsa –única via per la que ha arribat informació als grups de l’oposició- el grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Figueres mostra profunda preocupació  per la situació.

La regidora portaveu Mireia Mata recorda que ens els darreres tres anys l’ex-alcalde Santi Vila va acomiadar el gerent Albert Testart, al que es va haver de pagar idemnització, per posar el gerent Josep Viñas, que al seu torn és acomiadat per la seva successora Marta Felip. En ambdós casos, el motiu és la manca de confiança. Des de fa mesos el conjunt de l’oposició demana en va els currículums de les persones que opten al concurs per substituir el segon gerent cessat, en va. El concurs s’allarga i la primera informació que es rep, per la premsa, és que sembla que el millor posicionat és el primer gerent cessat, Albert Testart, i que davant aquesta situació, el govern es planteja invalidar el procés de selecció. I que per tal de donar sortida a la situació, faria una remodelació del govern per tal de posar Manel Toro al capdavant de FISERSA.

“Sense tenir informació oficial, volem posar de manifest la nostra preocupació pel joc de cadires a l’empresa municipal. Insistim en recordar que és una empresa de tota la ciutadania de Figueres, i que presta serveis bàsics per a tots els figuerencs: aigua, neteja, transport públic. Per tant ens sembla preocupant aquest joc de cessaments i col·locacions de gerents en funció de la confiança, l’aturada sense explicacions del procés de selecció del nou gerent. I per si fos foc, una rumorejada remodelació del cartipàs municipal per sortir al pas d’aquesta opereta. En el cas que es confirmi la suspensió del procés de selecció, sigui quin sigui el motiu que s’invoqui, queda clar que el Govern de Figueres és capaç de modificar els procediments en funció del resultat que generin. I això genera una clara inseguretat jurídica en la ciutadania.

Volem que l’equip de Govern practiqui la transparència que predica, en un tema que és clau per a la ciutat i que s’està gestionant d’una manera cada cop més rocambolesca. Exigim responsabilitat, explicacions  i transparència” diu Mireia Mata.