ERC proposa un front comú comarcal per reivindicar les infraestructures promeses per l'Estat

2011-10-22 09:00

Després de conèixer oficialment l’ajornament de la sortida nord de l’autopista AP-7 a Figueres, Esquerra Republicana de Catalunya deplora que, un cop més, les inversions estatals castiguin la comarca, la seva xarxa d’infraestructures i el seu desenvolupament econòmic. Negant la sortida Figueres nord, que fa un any, a les portes de les eleccions, va ser promesa per l’Estat espanyol, es dóna una volta més a l’ofec de les comunicacions de la comarca. Si no es fa en aquests moments, en què el tram de l’autopista que hi passa és en obres per a l’establiment del tercer carril, la sortida nord s’ajornarà per anys, al parer del republicans.

Segons ERC l’Estat espanyol maltracta sistemàticament Catalunya, i molt especialment i des de fa anys l’Alt Empordà, on es deixen d’executar obres vitals per al desenvolupament de la comarca, algunes fins i tot pressupostades. “No és només la sortida nord de l’autopista” ─diu Mireia Mata, portaveu republicana a l’Ajuntament de Figueres─, “és també la Nacional II, eix viari transfronterer vital i que continua sense desdoblar-se, i la línia de tren convencional, que es deixa morir a poc a poc per manca d’inversió en les infraestructures i la pèssima gestió dels serveis”

D’aquesta manera, la ciutat de Figueres i la seva àrea urbana viuen un col·lapse circulatori permanent, i l’activitat econòmica, turística i comercial s’ofega a poc a poc per manca d’inversió i racionalitat en la gestió. Per als republicans, cal un front comú municipal i comarcal ferm en la reivindicació de les infraestructures, que acabi amb una situació aberrant que dura des de fa dècades, i inaudita per a una comarca que es vol de primera com l’Alt Empordà.