ERC critica la manca de transparencia en el cessament del gerent de Fisersa

2014-02-16 17:00

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Figueres manifesta la preocupació i sorpresa per l’imminent cessament del gerent de l’empresa municipal Fisersa, Josep Viñas.

D’aquest cessament, a data d’avui el grup municipal no ha tingut altra informació que la de la premsa, i una convocatòria de la Junta General per al dilluns dia 17, notificada per correu electrònic. A hores d’ara, cap membre de l’equip de govern ha comunicat la previsible baixa ni, menys encara, les raons que l’han motivada.

La portaveu d’ERC, Mireia Mata, manifesta que “la transparència que diu voler donar a FISERSA ha brillat, fins ara, per la seva absència. Cal recordar la contractació amb la clàusula d’indemnització del Sr. Viñas, que va haver de ser retirada, l’expulsió dels grups minoritaris de l’oposició del Consell d’administració, la negativa rotunda a una comissió d’investigació que l’oposició en bloc va demanar... aquesta és la transparència que ofereix l’equip de Govern?”

Aquesta transparència tampoc no s’ha manifestat mai  en un tema tan greu com el de la canonada de Pont de Molins, que el govern municipal encara no ha aclarit. I tampoc sembla jugar en favor de la transparència que el regidor Manel Toro es faci càrrec de Fisersa, tot i que de manera provisional. Recordem que encara està imputat pel cas Manga.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, consideren que tot plegat "mostra unes maneres de fer dictatorials i gens democràtiques, una manca de lleialtat institucional flagrant a la resta de grups que formen el Consistori i una manca de respecte absoluta  a la ciutadania figuerenca en general".