Emotiu lliurament dels Premis Sardana 2010 a l’Escala

2010-11-13 19:56

Aquest dissabte 13 s'ha celebrat a la Parròquia de Sant Pere de l'Escala l’acte de lliurament dels Premis Sardana 2010 que suposen un reconeixement per a totes aquelles persones, entitats i institucions, que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana. El president de la Federació, Bartomeu Duran i l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig han donat les diferents categories d’aquest premi.

Les medalles al Mèrit Sardanista han estat un dels moments més emotius donat que l’homenatge més significatiu, a Antoni Anguela, s’ha hagut de fer a títol pòstum, després que una greu malaltia se l’endugués el passat mes d’agost. Les altres dues medalles han estat per Concepció Ramió (al Mèrit Musical), pel suplement Sortim dels diaris El Punt i Avui (Mèrit Cívic) i per l’escola Mestres Munguet Cortés de Vilanova del Vallés.

El segon apartat ha anat destinat als premis a la dedicació que han recaigut en Josep Font, Isidre Casals, Montserrat Carulla i Víctor Sallés que té una forta vinculació amb la vila de l’Escala i ha treballat estretament amb l’organització prèvia i durant tot l’any del pubillatge 2010 d’aquest municipi.

Els premis a la Promoció i Difusió de la Sardana han estat per Maria José Quijano, que treballa des de Madrid fent difusió i de la sardana des de fa 50 anys i Xavier Colon de Sant Hilari Sacalm. Els premis a la Continuïtat han estat per l'agrupació Sardanista de Torregrossa, l'Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols, l'Esbart Joventut Nostra de Barcelona, l'Agrupació l'Ideal d'en Clavé de Barcelona i el programa La Sardana de Ràdio Lleida.

Finalment el premi a les Iniciatives Renovadores ha recaigut en l'Agrupació d'Aplecs Sardanistes de les Comarques de Girona per la continuada organització del concert de sardanes d’estiu al Festival Castell de Peralada.

L’acte ha estat presentat per Ignasi Pinyol, periodista de Catalunya Ràdio. En començar Bartomeu Duran i Estanislau Puig han dirigit unes paraules als assistents, remarcant l’esforç i la constància que molts col·lectius i persones individuals fan pel reconeixement de la sardana.