Els Viveristes de Girona lliuren més de 500 arbres per plantar en municipis afectats pels focs

2013-05-07 16:00

Arran de l’incendi forestal registrat el mes de juliol de l’any passat a la comarca, nombroses entitats, empreses i particulars es van solidaritzat amb el territori afectat organitzant diversos actes i espectacles en benefici de la regeneració de la zona cremada. L’Associació de Viveristes de Girona es va posar en contacte amb el Consell Comarcal manifestant que volien fer entrega d’una sèrie d’arbres i plantes que es van a disposició dels ajuntaments afectats. Amb aquesta iniciativa solidària hi han participat nou vivers de la demarcació de Girona. 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va oferir aquesta donació als ajuntaments afectats per l’incendi. Els municipis que han sol·licitat arbres i plantes han estat: Darnius, Agullana, Vilanant, Biure, Capmany, Boadella, Terrades, Avinyonet de Puigventós i Pont de Molins, amb un total de 586 arbres demanats, en una primera fase, que s’estan plantant a diversos indrets dels municipis. En total, però, els viveristes n’han ofert més de 1.200. Hi ha altres municipis interessats, però ho faran en una segona fase ja que els arbres es planten en zones properes al nucli urbà, no forçosament afectades directament pels incendis.

Aquest matí de dimarts s’ha fet una plantada simbòlica a Pont de Molins, concretament a l’antic camí de Llers a Vilarnadal que l’Ajuntament ha recuperat per al veïnat. A l’acte hi han assistit representants de l’Associació de Viveristes de Girona, encapçalats pel seu president, Jordi Bronsoms, el conseller comarcal de Medi Ambient, Alfons Vila, i l’alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, entre altres.