Els bombers anuncien que donen l'incendi per controlat

2012-07-27 09:00

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l’incendi de l’Empordà des de les 07.40 hores d’aquest matí. La nit ha estat tranquil·la a la zona, i la vintena de dotacions emplaçades no han detectat cap tipus de flama. Tampoc no s’ha hagut de treballar en cap represa ni fumarola destacada. És per aquest motiu, i davant la manca de novetats, que el foc ja s’ha pogut donar per controlat.

Durant les properes hores, vigilaran l’ampli perímetre de l’incendi set dotacions terrestres que inspeccionaran tot el terreny, amatents davant de qualsevol possible canvi. El dispositiu es mantindrà actiu al llarg de tot el dia, i també és previst que un helicòpter s’incorpori per fer tasques de reconeixement.

Pel que fa a la circulació de vehicles, es manté l’afectació dels darrers dies i, segons informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, continuen tallades amb pas restringit les carreteres GI-504 al seu pas per Terrades i la GIV-5042 a Boadella d’Empordà.

Després de més de cinc dies de feina molt intensa, els Bombers de la Generalitat treballen activament per acabar amb l’extinció del foc que, segons informa Agents Rurals, ha cremat 13.824 hectàrees.

Per municipis, els més afectats han estat Capmany, amb 2.637 hectàrees cremades i la Jonquera, amb 2.365. La resta de termes municipals afectats han estat Llers (1.591 Ha), Agullana (1.365 Ha), Darnius (1.064 Ha), Biure (961 Ha), Boadella i les Escaules (909 Ha); Terrades (583 Ha); Masarac (483 Ha), Avinyonet de Puigventós (461 Ha); Vilanant (437 Ha), Cantallops (430 Ha), Pont de Molins (334 Ha), Sant Climent Sescebes (128 Ha),  Figueres (26 Ha), Vilafant (25 Ha) i Cabanes (18 Ha).

Pel que fa al tipus de vegetació afectada és principalment alzina surera en un 50%, un 25% de matolls, seguit d’un 20% de pi i un 5% d’altre massa forestal.

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase d’Alerta el pla Infocat, com a mínim durant el dia d’avui, per l’alt risc d’incendi forestal que afecta tot el país. L’elevat risc d’incendi forestal ha fet necessari el tancament de l’accés als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes per part dels Agents Rurals i amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra amb caràcter extraordinari.

Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.