El punt de trobada de la CUP sobre cultura aposta per una ampliació i optimització de l’actual biblioteca

2011-03-06 22:00

El punt de trobada de la CUP sobre cultura celebrat el divendres a la biblioteca Fages de Climent va analitzar la situació actual de la ciutat i el seu futur. Bona part dels participants eren persones involucrades en el món cultural figuerenc, ja sigui des d’un àmbit professional o sent partícip del teixit associatiu. La necessitat o no de construir la segona biblioteca de la ciutat va centrar part del debat, i tenint en compte les característiques de la ciutat i la situació socioeconòmica, la balança es va decantar clarament per dotar l’actual de més recursos econòmics i humans que en permetin una ampliació i una major optimització, podent obrir-la més hores a la setmana. Els assistents van considerar que el futur equipament de la Plaça Catalunya seria molt més útil si fos concebut com a un espai de confluència de les associacions de la ciutat.

Entre les demandes de millora més esteses entre els assistents varen sorgir qüestions com la necessitat de cercar vies de difusió eficients cap a la ciutadania que permetin accedir a una agenda cultural de la ciutat de manera fàcil i ràpida.  La CUP considera que aquesta demanda reforça la campanya que varen endegar a finals de 2009 on és reclamaven cartelleres públiques per tal que les entitats tinguessin un espai exclusiu per fer difusió dels seus actes. L'optimització dels diferents equipaments existents a la ciutat -amb especial èmfasi el Molí de l’Anguila- va ser un altre argument esgrimit en diferents ocasions pels participants per tal d’aconseguir que els equipaments actuals no siguin infrautilitzats, i alhora, que totes les entitats que en tinguin necessitat puguin accedir-hi.

Per la candidatura, l’acceptació entre la ciutadania dels punts de trobada referma el seu comprimís cap un model de ciutat actiu i dinàmic, que tingui com a subjecte indiscutible els ciutadans i les seves necessitats.