El PSC de Figueres demana a Santi Vila i Francesc Canet que rebin d’immediat als pares i mares del Ramon Reig

2010-10-29 06:40

Segons el PSC la comunitat educativa havia demanat una reunió oficial amb l'alcalde però aquest va delegar en el president de CDC al·legant problemes d'agenda derivats dels seus compromisos electorals. El PSC considera inadmissible aquesta delegació dels poders d’un càrrec electe en militants d’un partit polític i reclama explicacions a l’alcalde de la ciutat.

Aquesta és la nota de premsa comp'leta del PSC:

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Figueres ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Santi Vila, i al vicealcalde, Francesc Canet, que convoquin i es reuneixin d’immediat amb els pares i mares de la llar d’infants “Ramon Reig” que havien demanat una reunió oficial amb el propi batlle i que ahir van ser rebuts pel president de CDC a Figueres, Agustí Ayats. Durant la trobada, el mateix Ayats va excusar l'assistència de Santi Vila al·legant problemes d'agenda de l'alcalde derivats dels seus compromisos electorals.

L’alcalde de Figueres i candidat de CIU a les eleccions al Parlament, Santi Vila, va delegar ahir en representats de la seva formació política, Convergència Democràtica de Catalunya, l’atenció municipal a unes famílies i treballadores preocupades pel futur d’una llar d’infants. A la reunió, realitzada a la seu de CDC de Figueres no va assistir l’alcalde ni cap regidor de CIU, únicament el president i un vocal de Convergència. 

El PSC considera inadmissible aquesta delegació dels poders d’un càrrec electe en militants d’un partit polític, i també reclama explicacions urgents del govern municipal per aclarir aquesta situació i evitar un ús improcedent dels càrrecs públics municipals.

La comunitat educativa del Ramon Reig havia reclamat reunir-se amb l’alcalde per aclarir el futur del centre. L’Ajuntament va acordar en el ple d’octubre adquirir la finca on s’ubica la llar d’infants “Ramon Reig” de Figueres, per un import de 476.023 euros. La compra era un compromís de l’alcalde Joan Armangué en l’anterior mandat per garantir els llocs de treball i les places per a una cinquantena de famílies en la llar d’infants. Per coherència amb aquest compromís, el PSC de Figueres no va votar en contra i únicament va abstenir-se, però va sol·licitar al govern municipal analitzar a fons la situació abans de procedir a l’adquisició, perquè tot i ser una iniciativa lloable l’actual normativa no permet continuar amb la tasca de llar d’infants, i l’anunciada conversió de l’actual edifici en un difús centre lúdic, amb un cost aproximat de 2 milions d’euros entre l’adquisició i la nova construcció, no és assumible pel municipi en l’actual context de crisi.

El PSC ha defensat i reclamat sempre una solució per als treballadors de la llar d’infants Ramon Reig, així com per a les famílies que tenen escolaritzats els seus fills en aquest prestigiós centre educatiu.

El dimecres, 27 d’octubre, un grup de mares i pares i de treballadores del centre varen ser convocats per l’alcalde Santi Vila a una reunió per avaluar les sortides al problema. El PSC considera que no és acceptable l’espai convingut per a la reunió, la seu de la formació Convergència Democràtica de Catalunya a Figueres, ni els interlocutors, representants de la mateixa formació sense cap càrrec institucional ni tècnic.

El govern de la ciutat té en l’alcalde Santi Vila un interlocutor vàlid. Com també ho són el vicealcalde Francesc Canet, director de l’àrea que engloba Educació; i la regidora Yolanda Milán, titular d’Educació. Existeixen també càrrecs de confiança assignats a aquestes àrees, així com funcionaris sobradament preparats. Però els militants de CIU no representen als ciutadans de Figueres ni estan autoritzats a prendre compromisos que afecten al tresor municipal i a la societat figuerenca. Tal i com ha com ha reconegut el propi Francesc Canet a la premsa, la reunió va ser “inoportuna, precipitada i un error”. 

El PSC reclama urgentment explicacions del govern municipal a una pràctica inadmissible en democràcia: quan es tracta de gestionar els recursos municipals, només els càrrecs electes representen la ciutadania.

La versió de CiU aquí.