El PSC de Figueres considera prioritaris els reptes en infraestructures que suposaran una inversió de més de 320 milions d’euros a la ciutat

2023-05-18 14:00

El candidat del PSC a l’alcaldia de Figueres i vicealcalde, Pere Casellas, està diposat a “continuar avançant en aquells temes desencallats en aquest mandat gràcies a una tasca política ingent amb els diferents secretaris generals de l’Estat i amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”. L’alcaldable explica que Figueres és a punt de tancar el traspàs de l’avinguda Salvador Dalí i això comportarà una reforma d’aquesta via i també del carrer Empordà. El projecte passa per humanitzar tot aquest tram urbà de carretera que deixarà de ser de l’Estat i podrà “convertir l’avinguda Dalí en un passeig humanitzat, agradable i un carrer més de la ciutat però amb una imatge de bulevard”.

Els socialistes figuerencs recorden que aquest estiu es licitarà el projecte de la variant nord, que permetrà l’estació intermodal i això significa, també, el compromís de l’Estat per traslladar a ponent l’estació del tren convencional i eliminar els passos a nivell del centre de la ciutat. També hi ha disposició per crear la nova entrada de Figueres centre de l’AP-7, així com el desdoblament del cinturó de ronda. Pere Casellas es mostra satisfet per tot això: “Hem resolt problemes endèmics en infraestructures i farem que l’Estat inverteixi més de 320 milions d’euros a la ciutat per capgirar la situació. Per això, cal un govern del PSC a Figueres”.

Per tot plegat, Figueres disposa ara del nou POUM, aprovat després de 40 anys, i això vol dir també, desencallar un altre gran tema de ciutat. Tot això sense oblidar grans temes que també han sortit del calaix com ara el projecte comercial a la Sala Edison i, després d’anys, l’obertura aquest estiu de la Casa Natal de Salvador Dalí.