El Govern prorroga les mesures actuals contra la Covid-19 fins al 9 d'abril

2021-03-25 17:00

El secretari general de Salut, el Dr. Marc Ramentol, ha anunciat avui que el Govern ha decidit prorrogar fins al 9 d’abril inclòs, les mesures actuals per frenar la propagació de la pandèmia contra la Covid-19. Ramentol ha explicat que s’allarga fins al dia 9 bàsicament per dos motius, per un costat perquè permet sobrepassar el període festiu de la Setmana Santa i, en segon lloc, perquè coincideix amb la finalització de la vigència d’una ordre del Ministeri de Sanitat, que limita més les trobades socials. 

Marc Ramentol ha explicat que s’està iniciant “un tímid creixement del nombre de contagis diaris de Covid-19” i que s’està deixant enrere la situació d’estancament que hi havia fins ara. En aquest context, ha explicat que el Departament de Salut té dues alertes sobre la taula que els preocupa. La primera, “l’augment de la mobilitat registrat el cap de setmana passat que se situa en valors propers a finals de l’estiu passat”. L’alerta rau, ha indicat, en “la possibilitat que l’augment de la mobilitat vagi acompanyat d’un augment de les trobades més enllà de les bombolles de convivència” i la segona, “la situació d’estancament de les persones ingressades a les unitats de crítics, inclús amb un petit lleuger augment aquestes darrers dies, que no denota una tendència clara al descens”. Avui, amb un total de 420 pacients a les UCI.

Davant d’aquest “escenari de transició des d’un punt de vista epidèmic” i tenint en compte les “dues alertes”, Ramentol ha afirmat que cal ser “prudents” i que, per això, s’ha decidit prorrogar les mesures actualment vigents a Catalunya.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, el Dr. Josep Maria Argimon, ha explicat que els pacients de la tercera onada ingressats per Covid a les UCI són més grans que els de la segona onada, hi passen més dies i requereixen més traqueotomies. En aquest sentit, ha indicat que ara els malalts ingressats a la unitat de crítics tenen de mitjana al voltant dels 65 anys mentre que a la segona era de 63 i, a més, de mitjana estan dos dies i mig més ingressats a les UCI respecte a la segona onada.