El fort vent obliga a tallar la circulació de trens entre Figueres i Portbou

2010-10-25 19:24

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada des d’aquest migdia la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per les fortes ratxes de vent i per l’estat de la mar que afecten diferents punts de Catalunya.

A causa del fort vent que bufa especialment a les comarques de Girona, i segons ha informat Renfe, s’ha hagut de tallar a partir de les 18.30 hores i fins demà a les 07.00 hores del matí la circulació de trens entre Figueres i Portbou. Per fer el trajecte entre aquestes estacions Renfe ha habilitat un servei especial d’autobusos.

D’altra banda, la previsió del servei meteorològic és que les fortes ràfegues de vent afectin a partir de les 20.00 hores al tram entre Portbou i Girona. Així, i per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, Renfe ha dissenyat un dispositiu especial per carretera entre les estacions afectades que compta amb 10 autocars.

Pel que fa a incidències relacionades amb el fort vent, a hores d’ara no s’ha registrat cap servei important enlloc. Davant les previsions de vent, la Direcció General de Protecció Civil vol fer les següents recomanacions a la població:

Si us trobeu a casa
- Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals.
- Eviteu deixar objectes no estàtics a les façanes i terrasses, com testos o altres objectes, per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Si sou al carrer
- No pugeu a llocs alts exposats al vent, com bastides i altres construccions externes.
- Si sou a zones de muntanya extremeu les precaucions i eviteu totes les activitats amb foc.

Si heu de viatjar
- Abans de desplaçar-vos consulteu les prediccions meteorològiques i l’estat de les carreteres. Si hi ha predicció de vents forts eviteu els desplaçaments per carretera.
- Si és imprescindible desplaçar-vos: tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via, cal alentir la marxa i ser prudent en els avançaments.
- Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d’informació meteorològica i viària:
• Portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
• Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
• Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat

En cas d’emergència, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.