El foc en fase de control

2012-07-24 21:00

Els Bombers de la Generalitat han donat en fase de control, a les 20.30 hores,  l’incendi que crema, des de migdia de diumenge, la zona de l’Empordà. Ho ha anunciat el conseller Felip Puig des del centre de comandament avançat instal·lat al Parc de Bombers de Figueres. Puig ha dit que "a hores d’ara el perímetre del foc està estable i encara queden molts punts calents a l’interior, però la seva evolució no supera la capacitat d’extinció". 

Els mitjans aeris comencen a retirar-se amb l’ocàs, mentre que els efectius terrestres dels Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració de la Unidad Militar de Emergencias, els Sapeurs-Pompiers francesos, els Bombers d’Andorra, continuaran tota la nit treballant a la zona.

El dispositiu d’extinció i seguretat compta també amb efectius dels Mossos d’Esquadra, voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), personal del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, membres del Cos d’Agents Rurals, policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil, membres de la Creu Roja, unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), entre d’altres.

Pel que fa a les persones ferides, tot i que encara continuen ingressades 6 persones, no es tem per la vida de cap d’elles, ja que el ferit més crític ha sortit de perill. La superfície provisional afectada per l’incendi es manté en 13.953 hectàrees .