El Festival Castell de Peralada cancel·la la participació del Ballet del Teatre Mariïnski que havia d'inaugurar la 36a edició

2022-03-02 19:00

A causa de la situació i el context actual marcat pel conflicte bèl·lic a Europa, el Festival Castell de Peralada cancel·la la participació del Ballet del Teatre Mariïnski, prevista per als dies 8 i 9 de juliol de 2022 i convidat dins del marc de la 36a edició del Festival, com a mostra de mobilització i petició del cessament immediat de la guerra i sumant-se al clam majoritari dels teatres i festivals europeus en contra de la guerra. En aquest sentit, el Festival reivindica la necessitat d’un posicionament clar de les institucions artístiques i dels seus dirigents contra la guerra i en compromís amb la pau.

El Festival Castell de Peralada manifesta així el seu compromís amb la defensa de la pau entre tots els pobles i nacions del món i el seu rebuig a qualsevol violació dels drets humans. Així mateix, el Festival expressa la solidaritat amb totes aquelles persones que pateixen les conseqüències de la guerra i, en especial, amb tots els artistes i teatres que es veuen afectats per aquesta situació.

Des del convenciment que les arts i la cultura han de contribuir a fer d’aquest món un lloc millor, el Festival Castell de Peralada desitja també que una institució centenària i artísticament tan prestigiosa i rellevant com el Teatre Mariïnski de Sant Petersburg pugui tornar aviat als escenaris de tot el món perquè, si és així, significaria el retorn de la pau a Europa.

La d’aquest estiu havia de ser la segona visita del Ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg al Festival Castell de Peralada després de participar per primera vegada en l’edició del 2019. De la mateixa manera que a la 33a edició, la companyia de dansa havia d’inaugurar aquesta edició amb un doble programa la nit del 8 de juliol que incloïa el ballet Carmen Suite, del coreògraf cubà Alberto Alonso creat per a Maia Plissétskaia i amb música de Rodion Shchedrin, i Le divertissement du roi, de Maxim Petrov i música de Jean-Philippe Rameau. L’endemà, la companyia de Sant Petersburg presentava un triple bill amb les joies Seven Sonatas i Concerto DSCH d’Alexei Ratmansky, juntament amb Flashback, del jove Ilya Jivoy amb la música d’Arvo Pärt.

Durant les properes 24-48 hores, l’organització iniciarà la devolució automàtica de totes les entrades venudes fins a la data.

Foto: Natasha Razina