El Banc dels Aliments de Girona reparteix 421 tones d’aliments provinents del Fons d’Ajuda de la Unió Europea

2021-03-11 10:30

El Banc dels Aliments de les comarques de Girona està repartint 421.788 quilos d’aliments pertanyents a la tercera fase del programa 2020 d’ajuda alimentària del Fons d'Ajuda Europea per a les persones més desfavorides (FEAD). Aquests aliments es van començar a distribuir entre més de 20.000 persones el passat 26 de febrer i està previst que acabin de repartir-se el 18 de març.

El programa del 2020 s’ha desenvolupat en tres fases de subministrament, d’acord amb el programa que estableix el FEAD de la Unió Europea, en les quals s’hauran repartit més d’un milió de quilos de menjar. El juny 2020 va començar la primera fase del repartiment, on van distribuir 252.279 quilos d’aliments; al setembre la segona fase, amb una distribució de 449.235 quilos, i el febrer de 2021 va iniciar-se aquesta tercera i última fase, en la qual s’estan repartint 421.788 quilos de menjar.

Els aliments que s’estan subministrant són de caràcter bàsic, de qualitat i de fàcil transport i emmagatzematge. Es tracta principalment de productes com arròs blanc, mongetes cuites, conserves de carn i peix, pasta alimentària, tomàquet fregit en conserva, galetes, macedònia de verdures en conserva, fruites en almívar lleuger, potets infantils, llet sencera UHT, batuts lactis i oli d'oliva.

La quantitat d’aliments finançada per la Unió Europea va representar al voltant del 37% dels aliments que va distribuir el Banc dels Aliments de Girona l’any 2019. El percentatge restant, pertanyia en un 41% a donacions d’empreses agroalimentàries, excedents del sector agrari i les minves que es recullen a les cadenes de distribució i un 22% a donacions i campanyes, com ara el Gran Recapte entre d’altres.

El Fons d'Ajuda Europea per a les persones més desfavorides (FEAD) finança mesures dels països de la Unió Europea per proporcionar aliments o assistència material bàsica a les persones més necessitades. En el cas de les comarques gironines, el Banc dels Aliments de Girona té adjudicat el repartiment del 50% dels aliments assignats a través del programa, mentre que el 50% restant el distribueix Creu Roja.