El top manta s'ha reduït prop d'un 40% a la comarca aquest estiu

2011-10-14 07:00

La Policia Local de Roses i de la Jonquera, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Roses i de Figueres han establert durant els tres mesos d’estiu, de juny a setembre, nombrosos dispositius específics i un intens treball diari per prevenir i eradicar la venda ambulant a les comarques de l’Alt Empordà.

Un dels primers dispositius extraordinaris ja es va iniciar el 19 d’abril a Roses, en plena temporada de Setmana Santa amb un resultat d’11 venedors denunciats. Després d’aquesta primera acció puntual, durant els mesos de maig i juny la presència de venedors fou pràcticament inexistent. Tot i així es va detectar una presència de venedors que no estenien la manta al terra, sinó que circulaven a peu amb una petita quantitat d’objectes al cim, donat que si se’ls comissava la mercaderia la pèrdua econòmica no fos tan gran.

En un altre dispositiu rellevant conjunt efectuat a Roses, concretament el 27 de juliol, cal destacar els més de 1.200 quilos d’objectes intervinguts, que representava prop de 6.000 productes i 17 persones denunciades en tant sols unes franges horàries, dels quals dos van acabar detinguts per atemptat a agents de l’autoritat.

Un total de 15 són els dispositius efectuats que han portat a recuperar més de 4.000 quilos de material, que representen milers de peces, i que són bàsicament roba, ulleres, bosses de mà, moneders, cinturons, gorres, joguines i bijuteria (anells, rellotges, polseres, collarets, arracades...). Els mossos i la policia local han aixecat 391 actes i han detingut 9 persones per diversos motius, entre els quals per salut pública i atemptat a agents de l’autoritat. Només en quatre mesos s’ha reduït entre un 30 i un 40 per cent la presència de venedors i s’ha aconseguit més del 35 per cent de comisos que l’any 2010.

A la zona dels Límits (la Jonquera), s’han aixecat un total de 148 actes de comís de material divers també dins el marc d’actuacions realitzades bàsicament de paisà i de vigilància uniformada, ja que la característica principal en aquesta zona és que els venedors ambulants no porten mai gran quantitat de material al cim, sinó que ofereixen el producte a la gent sense fer parades a terra. Aquests venedors solen amagar el material en zones boscoses properes a la zona de venda. El material comissat bàsicament han estat ulleres de sol i rellotges (totes intentant simular rèpliques de bones marques).