Dues carpes gegants i tres d'auxiliars acolliran la tercera edició del Festival del Circ de Figueres

2014-02-13 18:00

El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres donarà inici a la seva tercera edició el proper dijous 20 de brer. Des del dia 3 quan va començar la instal·lació de les diferents carpes al Recinte Firal de Figueres el festival es va fent visible als ulls de les persones que transiten habitualment per aquella zona.

En total s’han alçat 2 carpes gegants i 3 auxiliars amb una superfície al sòl de 3.750m2 (equivalents a mig camp de futbol internacional), que es reparteixen en la carpa blanca central circular de 46m. de diàmetre i 13 m. d’alçada, amb cabuda per a 2.250 espectadors, on transcorreran les 14 representacions programades: 4 escolars, 4 de l’espectacle Blau, 5 del Vermell i la Gala de Premiats (Espectacle Or). La carpa vestíbul circular de 38m. de diàmetre on es disposaran els serveis de cafeteria, restauració, llibreria, estands de patrocinadors, punt d’informació, serveis, etc. La carpa Restaurant de 300 metres quadrats i les carpes auxiliars per a ús de camerinos, zona d’escalfament, cantina d’artistes i personal, sala vip, sala de reunions del Jurat, sanitaris...

Quatre grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i per als més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions: un total de 5.300 metres de cablejat garantiran el subministrament elèctric. Diversos calefactors industrials garantiran una temperatura permanent de 21ºC al conjunt de les carpes. Durant els darrers 12 dies i encara avui, 57 tècnics de muntatge treballen sense fre per a que tot estigui a punt el 20 de febrer, dia de l’estrena.

Des del passat dia 10 ja estan arribant a Figueres, via aeroport de Barcelona i superats els corresponents tràmits duaners, els carregaments de material artístic de cadascuna de les 24 companyies convidades: trapezis, cables de funàmbul, perxes, etc. Els 75 artistes, en canvi, inicien els primers assaigs avui dia 13, ja que per a realitzar les dues semifinals son necessaris 8 dies intensos de proves per tal que es coordinin a la perfecció els artistes amb els dissenyadors de llum i so, la regidoria tècnica i l’orquestra.