Doble estalvi municipal en l’enllumenat nadalenc

2010-11-27 01:00

El Govern municipal ha aplicat una doble mesura d’estalvi en relació a l’enllumenat nadalenc de caire dalinià que s’instal·la a Figueres durant les festes. Per un costat, aquest any l’Ajuntament ha destinat 85.000 euros a aquest concepte, mentre que el 2008 la inversió va ser de 203.000 euros, el que significa un estalvi de més del 55%. A més del notori estalvi econòmic, l’àrea de Promoció ha destinat els diners d’enguany al muntatge i desmuntatge, manteniment i, finalment i més important, a la substitució de 65 figures dalinianes fetes amb filament lluminós, per 65 de noves fetes amb LEDS. Circumstància que genera un estalvi en la potencia instal·lada de més d’un 86%.

“Tal i com ens vam proposar a l’inici del mandat, avancem cap a una il·luminació nadalenca més sostenible, més respectuosa i, sobretot, menys costosa per la ciutat”, explica el regidor de Promoció, Joaquim Felip, qui destaca que “en els últims dos anys, 2009 i 2010, hem estat capaços de reduir la despesa, però sense dismunuir la presència a tots els barris de Figueres amb les llums nadalenques de caire dalinià”.

L’any passat l’Ajuntament ja va crear 64 noves figures dalinianes amb tecnologia LED, que sumades a les noves d’aquest any significa que 129 de les 240 llums són de baix consum. L’Ajuntament preveu que en un termini de tres anys es transformaran totes les llums dalinianes a leds, passant d'una potència instal·lada de 222 kW a 31 kW amb el corresponent estalvi en consum i potència instal·lada.