Diumenge es presenta el documental 'Entre el Cel i la Terra, la guerra dels Aiguamolls' al Teatre Jardí de Figueres

2013-11-20 14:30

Aquest diumenge 24 de novembre Joan Armangué, director de les IV Jornades de l’Empordà (El paisatge com a actiu econòmic); Santi Coll, director del setmanari de L’Alt Empordà; Marta Subirà, Directora General de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya; Marta Felip, Alcaldessa de Figueres; Jordi Sargatal, un dels protagonistes principals del documental; i Tono Foguera i David Fernández de Castro, directors, presentaran en primícia a Figueres el documental Entre el cel i la Terra que relata la gesta dels joves que fa 30 anys van salvar els Aiguamolls de l’Empordà, territori destinat el 1973 a ser el complex turístic més gran de la Península Ibèrica.

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueig edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. Així començà una lluita que durà 7 anys.

Entre el cel i la Terra, dirigit per Tono Folguera, David Fernández de Castro i Román Parrado neix gràcies al suport de les Beques Agita 2012 de l’Ajuntament de Figueres, i és una producció de Lastor Media en corpoducció amb Intropia Media i TVC. Aquest documental ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Figueres, el Grup Mascort i desenes de mecenes de la província de Girona.

La presentació es farà a les 6 de la tarda al Teatre el Jardí de Figueres i l'entrada és gratuïta.