Detenen dos joves i n'investiguen tres més que van insultar i agredir uns ballarins al festival Figueres es Mou

2022-08-04 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació de la Regió Policial de Girona van detenir ahir dos homes i en van investigar tres més, tots ells menors d’edat menys un d’ells de 21 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de lesions.

Els fets van succeir el passat 3 de juliol, al voltant de les 8 del vespre quan un grup de ballarins que participava en el Festival Figueres es Mou van rebre insults de caràcter homofòbic durant la seva actuació. Els autors eren un grup de joves que també els van molestar i escridassar durant tota l’actuació.

Durant la nit posterior a l’espectacle els mateixos ballarins de la companyia de dansa, quan tornaven cap al seu allotjament, van ser abordats pel mateix grup de joves, format per tres nois i dues noies, que els van agredir i insultar.

Els ballarins, que estaven de gira, van denunciar l’agressió davant la policia d’Alacant que posteriorment va traspassar la informació i investigació als mossos per tal de localitzar i detenir els possibles autors dels fets. La investigació va donar els seus fruits ahir amb la localització dels cinc joves.

El detingut major d’edat declararà davant el jutjat d’instrucció encarregat de conèixer el cas i els menors d’edat seran citats per declarar davant al Fiscalia de Menors a Girona.