Convoquen un concurs de fotos de meteorologia i aigua que porta el nom de Ferran Pou

2013-12-16 08:00

En homenatge a l’entranyable meteoròleg de Figueres, Ferran Pou, des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Figueres s’ha impulsat la primera edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia i aigua. L’objectiu de la proposta és animar als ciutadans a compartir i difondre la meteorologia a través d’un art i llenguatge tan universalitzat com és la fotografia.

Tothom qui ho vulgui pot participar en el concurs enviant un màxim de tres fotografies inèdites, no presentades en cap concurs prèviament, que han d’haver estat preses entre l’1 de setembre de 2012 i el 10 de febrer de 2014. S’han establert un total de tres categories: fenòmens meteorològics; meteorologia, aigua i terra; i tramuntana. A més, hi ha una categoria especial que obre la possibilitat de participar a través de l’aplicació Instagram, per compartir fotografies, i de la xarxa social Twitter amb el hashtag #concursmeteofigueres acompanyat del títol i el lloc on es va fer la fotografia. El termini de presentació serà entre el 16 de desembre de 2013 i el 23 de febrer de 2014.

S’ha d’emplenar un formulari, que els participants trobaran a l’apartat de Medi Ambient i Sostenibilitat del web de l’Ajuntament, i juntament amb la fotografia han d’enviar-ho al correu electrònic concursmeteof@figueres.org. Així mateix, també es pot fer  arribar el material a l’organització en un  CD a l’adreça Avinguda Salvador Dalí, 107, 17600 de Figueres.

El meteoròleg figuerenc Ferran Pou, que va morir fa pocs mesos, va ser un dels màxims exponents en el camp de la meteorologia a Catalunya, per la seva dedicació, passió i perseverança en la feina de recollida i la interpretació de les dades del temps de Figueres i de l’Alt Empordà en general. És per això que el concurs ret homenatge a aquesta figura tan important per la ciutat.

Consulteu les bases completes i els premis en aquest enllaç